مسابقه طراحی مبلمان شهری قزوین - (Qazvin Urban Furniture Design Competition)
موضوع: طراحی مجموعهای از مبلمان شهری که بتواند هم به صورت تکی و هم به صورت ترکیبی در فضاهای متنوع شهری استفاد شود.
سال طراحی: 1397
توضیحات: استفاده از مبلمان یکپارچه در فضاهای شهری، به علت متفاوت بودن فضاها و استفادهکنندگان به تبع زمان و مکان، نیازمند یک طراحی «انعطافپذیر» است. در طرح پیش رو به وسیلهی «طراحی مدولار»، قابلیت ساخت اشکال مختلفی از مبلمان شهری با استفاده از مدولهای یکسان، لحاظ شده است. مدولهای یک اندازه که قطاعی از یک دایرهی کامل هستند مثل «حروف» در کنار هم «کلمات» متفاوت که همان مبلمان شهری است را خواهند ساخت.
استفاده از فرم دایره در طراحی به جهت قابلیت این فرم در «مرکزگرایی» و «مرکزگریزی» آن بوده است. عابرین میتوانند در استفاده از مبلمان، اجتماع پذیری یا اجتماع گریزی را برای خلوت شخصی انتخاب کنند. خلوت در فضاهای شهری یک امر ضروری است. هر فرد در شهر گاهی به واسطهی مشغلهها، ازدحام، خستگی و... احساس نیاز میکند تا به اختیار برای مدتی کوتاه از اجتماع دوری کند، یا اصطلاحا خلوتگزینی کند؛ این موضوع از لحاظ روانشناختی موضوعی با اهمیت و مفید است. توجه به قابلیت خلوتگزینی در طراحی مبلمان شهری پیش رو با استفاده از فرم دایره لحاظ شده است.
در طراحی مبلمان شهری قزوین، با توجه به نحوهی کاربری و نوع استفادهکنندگان و همچنین توجه به تولید انبوه و صرفهی اقتصادی، چهار دسته اندازهی استاندارد در نظر گرفته شدهاست:
ارتفاع ۳۰ سانتی متر: نیمکت مناسب برای نشستن کودکان - گلجای
ارتفاع ۵۰ سانتی متر: نیمکت برای نشستن بزرگسالان - گلجای
ارتفاع ۸۰ سانتی متر: نیمکت مناسب برای استراحت موقت در حالت نیمه ایستاده - گلجای - بولارد - سطل زباله
ارتفاع ۱۲۰ سانتی متر: گلجای
همچنین در انتخاب متریالها با توجه به قابلیت تولید انبوه، مقاومت بالا، صرفهی اقتصادی، رنگ و زیبایی، قابلیت شستشو و کاهش پرت مصالح؛ برای بدنهی گلجای، نیمکت، بولارد و سطل زباله از متریال «بتن»، برای محل نشستن در نیمکت از «چوب» و برای محفظهی داخل سطل زباله از «فلز» استفاده شده است..